Voortgezette Praktijk Opleiding Beveiliging (VPOB)

Deze opleiding wordt in samenwerking met een partnerbedrijf ontwikkeld en verzorgd.

Voor wie?

Je bent beveiliger en voert met plezier het vak uit. Je wilt een stap verder en breder inzetbaar zijn. Kennis wil je verdiepen en je meer gaan ontwikkelen op beveiligingsgebied. Een goede beveiliger is meer dan een iemand in een uniform die handelt in bepaalde (kritieke) situaties. Je bent het visitekaartje van een bedrijf. Je geeft gasten niet alleen een warm welkom maar ziet gelijktijdig of iemand welwillend is. Communicatie is steeds belangrijker door het mondiger worden van het publiek. Ook het gebruik van mobiele telefoons als filmapparatuur om escalaties op social media te delen, beïnvloedt ons werk. Het vraagt extra vaardigheden om ons vak goed uit te voeren.

Wat kun je ermee?

Na het behalen van het VPOB-diploma ben je vrijgesteld van het dragen van het uniform binnen een aantal wettelijke regels. Je bent inzetbaar in het hogere segment van beveiliging als profiler, observant, persoonsbeveiliger en directiechauffeur. Ook een rol als projectcoördinator of leidinggevende behoren tot de mogelijkheden. Tijdens de opleiding investeer je in meerdere competenties om je verder te kwalificeren als een gastheer in beveiliging.

Toelatingseisen:

  • 18 jaar of ouder
  • Vooropleiding MBO 2 of hoger, Beveiliger 2 of het oude ABM-diploma
  • Goede fysieke conditie
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • In bezit van een geldig rijbewijs B

Inhoud opleiding

  • 10 lesdagen van 8.00 - 17.00 uur combinatie theorie en praktijk
  • 2 praktijkdagen rijvaardigheidstraining.
  • De combinatie theorie en praktijk is inclusief één praktijkoefendag en één afsluitende praktijkoefendag voor de eindopdracht.
  • De volgende onderdelen komen uitgebreid aan bod: omgaan met agressie, weerbaarheid, communicatie, persoonsbeveiliger, rijvaardigheid, observeren en BHV. Eén van de modules bestaat uit een Proactieve Observatie en Interventietraining (POINT) waarbij je leert om vroegtijdig crimineel of terroristisch gedrag te herkennen.
  • Daarnaast monitoren we de cursisten op getoond gedrag in de groep en coachen hierop. Wat is je gedrag? Hoe komt het over? Hoe kun je het verbeteren? Onze instructeurs zijn ervaren specialisten op hun vakgebied veelal met een achtergrond bij Defensie of politie. Onze rechts- en wetkennis is groot.

Locatie

We bieden de VPOB-opleiding aan op diverse locaties. Heb je een beveiligersteam en wil je dat team naar een hoger plan tillen dan behoort in-company training eveneens tot de mogelijkheid.